Projekty > Małe projekty

Wigilia Narodów

Projekt zrealizowany przez Gminny Ośrodek Kultury w Goniądzu. Impreza obrzędowa pn. „Wigilia Narodów” odbyła się w dniu 18 grudnia 2010 roku. W wydarzeniu wzięli udział przedstawiciele mniejszości narodowych, etnicznych i religijnych naszego regionu: mniejszości ukraińskiej, białoruskiej, tatarskiej, litewskiej, romskiej, a także wolontariusze z różnych krajów UE. Cały program artystyczny trwał ponad 3 godziny.

„Zwierza w tkaninie ludowej” – XVIII Konkurs na tkaninę dwuosnowową Janów 2010

Projekt został zrealizowany przez Gminny Ośrodek Kultury, Sportu i Turystyki w Janowie.

2012-07-24

35 edycja „W poszukiwaniu i przekazywaniu folkloru. VIII Prezentacje Tradycji Województwa Podlaskiego”

Projekt zrealizowany przez Gminny Ośrodek Kultury w Jaświłach w ramach działania: Wdrażanie lokalnych strategii rozwoju - małe projekty.

2012-07-24

„Regionalna Parada Strachów Polnych” – poznajemy i pielęgnujemy tradycje naszego regionu.

Projekt zrealizowany przez Gminny Ośrodek Kultury w Jaświłach.

2012-07-24

Renowacja zabytkowej bramy cmentarnej w Brzezinach

Projekt pn. „Renowacja zabytkowej bramy cmentarnej w Brzezinach” wykonano w okresie od 06.07.2010 do 21.01.2011 we wsi Brzeziny w gminie Trzcianne. Został zrealizowany przez Parafię Rzymskokatolicką pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Laskowcu.